Contacteer ons via mail
Bel ons op

Bouw

Isolatieoplossingen voor de bouw

Binnen de bouw is isolatie van groot belang. Op het gebied van akoestiek kan gedacht worden aan industriële isolatie om de hoge geluidsniveaus bij machines te reduceren of geluidsisolerend materiaal om lucht- en contactgeluid te verminderen. Voor het aanbrengen van thermische of warmte-isolatie zijn de belangrijkste redenen energiebesparing en persoonlijke bescherming.

West Europa en zeker ook Nederland raakt steeds dichter bevolkt. Deze bevolkingstoename zorgt meer en meer voor uitdagingen op het gebied van thermische, brandwerende en geluids- en trillingsdempende vraagstukken. Tegelijkertijd stelt de moderne burger steeds hogere eisen aan leef- en wooncomfort. ISOPARTNER speelt hierop in met de productie en levering van isolatiematerialen voor gebouwen samengesteld uit een combinatie van diverse isolatieoplossingen.

Neem contact met ons op

sonimass

Voor elk bouwproject een ideale toepassing met sonimass

Leidingen kunnen veel overlast geven in gebouwen. Voor geluidsisolatie van bijvoorbeeld rioolbuizen, hemelwaterafvoeren, ventilatiekanalen en verwarmingssystemen heeft ISOPARTNER diverse oplossingen. De belangrijkste zijn Sonimass en Sonotube

Sonimass lijkt qua werking en opbouw sterk op SonoTube, maar heeft een andere vorm. Het bestaat uit een laag polyetherschuim, een kunststof massamat en een afwerking van aluminiumfolie. De damp remmende laag van Sonimass voorkomt condensatie, zodat dit isolatieproduct naast de akoestische werking ook geschikt is voor koude temperaturen. Sonimass kan zowel op gebogen als rechte oppervlakken worden gebruikt. Ook zijn op aanvraag bochten en passtukken leverbaar.

Trillingsdemping in de bouw

In dicht bevolkte gebieden staan woningen steeds dichter bij spoorlijnen, tramlijnen, metrolijnen en industriële gebouwen. Treinreizigers en ook omwonenden van spoorlijnen willen zo min mogelijk overlast hebben van geluid- en trillingen. Als er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen kunnen trillingen hinderlijk zijn en voor overlast zorgen.

ISOPARTNER verzorgt alle mogelijke trilling dempende oplossingen om in het gebouw of tussen gebouw en ondergrond toe te passen. Onze oplossingen worden ontwikkeld voor het dempen van trillingen van industriële gebouwen en machines als voor het reduceren van overlast van trams, metro’s en hogesnelheidstreinen. De oplossingen lopen uiteen van gedeeltelijke gebouwisolatie tot een compleet trilling isolerend opgesteld gebouw. Via specialistische reken- en simulatieprogramma’s worden berekeningen gemaakt om te komen tot de juiste dempingmaterialen. Maar ook over de praktische uitvoerbaarheid wordt meegedacht. 

Isopartner kan o.a. de volgende trillingsdempende oplossingen en systemen aanbieden: 

  • Vibrafon P
  • Vibrafon MP
  • Vibrafon ST
  • Vibrafon FS
  • Vibrafon FF

Lees meer over trillingdemping in de bouw

Bouw_geluidstrilling
Sylomer_bouw

Vrije tijd

In theaters, bioscopen, poppodia, discotheken en multifunctionele gebouwen speelt akoestiek een zeer belangrijke rol. De kwaliteit van het concert of de voorstelling gaat verloren bij een slechte geluidskwaliteit. Maar ook een slecht binnenklimaat door bijvoorbeeld een veel te hoge temperatuur kan de beleving van mensen negatief beïnvloeden. De juiste akoestische en thermische isolatiesystemen dragen bij aan het optimaliseren van het geluid en temperatuur en zorgen voor het perfecte concert of voorstelling.

Onze Sylomer oplossingen zijn door zijn elastische eigenschappen zeer geschikt voor verende opstellingen. 

Akoestiek in de muziekindustrie

Nergens speelt de akoestiek zo’n belangrijk rol als binnen de muziekstudio’s. ISOPARTNER beschikt over specifieke producten voor een optimale wand- , vloer- en plafondabsorptie voor extra isolatie. Ook zijn wij gespecialiseerd in het bouwen van doos in doos constructies voor studio’s. De studio staat dan volledig op trillingsdempende isolatie en wordt ontkoppeld van het hoofdgebouw waar het deel van uitmaakt. Dit geeft de meest ultieme vorm van geluidisolatie.

 

studio
voedingsindustriedrank-about

Hygiëne en oplossingen in kwetsbare omgevingen

Naast het akoestische aspect, speelt zeker ook hygiëne in tal van gebouwen en cleanrooms een vooraanstaande rol. Denk maar aan gezondheidszorg, ziekenhuizen, artsenpraktijken, maar ook de food-, de beverage- en de pharma-industrie. ISOPARTNER Nederland denkt graag met u mee wanneer het gaat om akoestische en hygiënische oplossingen. Wij hebben zeer hoogwaardige en gecertificeerde akoestische isolatiesystemen en producten ontwikkeld, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en oplossingen bieden in de meest kwetsbare omgevingen.

Lees meer over hygiënische ruimteakoestiek

Interieur-en afbouw

Ruimtes in gebouwen kunnen voor zeer verschillende doelen worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn kantoren, spreekkamers, leslokalen, kantines, restaurants, productieruimtes, etc. Al deze ruimtes hebben hun eigen optimale akoestische eigenschappen, waarbij te veel of weinig galm veel invloed kan hebben op bijvoorbeeld spraakverstaanbaarheid, comfort of productiviteit. Hiervoor kan ISOPARTNER een breed scala aan oplossingen en producten leveren.

Gerealiseerde projecten

Geluidsoverlast_bioscoop

Geluidsoverlast in de bioscoop voorkomen

plafondeilanden_bouw_industriele_hallen

Plafondeilanden in industriële hallen

moti_museum_sonodamp

Sonodamp oplossing moti museum Breda