Contacteer ons via mail
Bel ons op

Passieve brandpreventie (PFP)

Passieve brandpreventie, één van onze expertises

Brandwerende toepassingen voor de bouw noemen we Passieve Brandpreventie, maar passieve brandpreventie komt ook voor in industrie, scheepsbouw, OEM, apparatenbouw en technische installaties.  Alle informatie en ons aanbod aan brandwerende producten voor andere toepassingen dan bouw kunt u vinden op deze pagina over brandwerende isolatie.

ISOPARTNER Nederland heeft zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van Passive Fire Protection (PFP) of Passieve brandbescherming, hieronder vallen o.a. oplossingen voor brandveilige wand -en vloerdoorvoeringen. Bij ons kunt u ook terecht voor advies over het correct aanbrengen van (brandveilige) isolatiesystemen.

ISOPARTNER Nederland is de exclusieve verdeler van het Oryx Passieve Brandpreventie gamma. Daarnaast verdeelt ISOPARTNER Nederland ook het Passieve Brandpreventie gamma van Hensel GmbH, Mulcol International, Air Fire Tech GmbH, Systemair BV, Zapp Zimmermann en Promat BV.

ISOPARTNER Nederland stelt u ook graag FIRELOG® voor, de brandwerende documentatie applicatie. Met behulp van de FIRELOG® software kan iedere installateur voortaan digitaal, snel en eenvoudig per project alle brandwerende afdichtingen registreren in een gebouw. Meer lezen over FIRELOG, brandwerende documentatie applicatie

ONTDEK ONZE PRODUCTEN

Ontdek onze passieve brandpreventie oplossingen

Brandwerende_doorvoeringen

Brandwerende doorvoeringen

Bescherming_draagconstructies

Bescherming van draagconstructies

Brandwerende_compartimentering

Brandwerende compartimentering

Lucht-&Rookafvoerkanalen

Lucht-en rookafvoerkanalen

Ontdek onze custom apps

Snel en eenvoudig de juiste brandwerende oplossingen en afdichtingen registreren voor uw gebouw. Test de voordelen van FIRELOG® en de FIRELOG® Solution Selector.

firelog-logbook-passive-fire-protection

FIRELOG® Digitaal Logboek

De FIRELOG® software werd op maat ontwikkeld voor zowel installateurs alsook gebouwbeheerders en eigenaren. In de FIRELOG® applicatie worden alle brandwerende afdichtingen in een gebouw digitaal geregistreerd en actueel opgevolgd. Met behulp van de nieuwe FIRELOG® software registreert u eenvoudig alle brandwerende afdichten.

  • Eenvoudig instelbaar op maat van de klant.
  • Minder administratie en snelle documentatie.
  • Onafhankelijk van alle fabrikanten.
  • Geen installatie nodig, online beschikbaar op desktop, smartphone en tablet.
  • Bewerken in offline-modus mogelijk.
firelog-solution-selector-passive-fire-protection

FIRELOG® Solution Selector

De Firelog® Solution Selector is een op maat gemaakte online tool om op een eenvoudige manier de juiste brandwerende oplossing te vinden op basis van het type constructie, merk of producttype. De relevante technische documentatie, prestatieverklaring en veiligheidsinformatie wordt beschikbaar gesteld als download zodat u alle veiligheidsnormen kan naleven.

  • Snel de juiste brandwerende oplossing vinden.
  • Mogelijkheid tot opslaan van favoriete producten.
  • Toegang tot relevante technische documentatie.
  • Alle documenten zijn direct beschikbaar als download.
  • Voldoet volledig aan de toepasselijke regelgeving.
brandschutz

Wat is Passive Fire Protection (PFP) of Passieve brandbescherming?

Passive Fire Protection (PFP) of Passieve Brandbescherming of ook wel Passieve Brandpreventie is gebaseerd op het beschermen van de draagstructuur en het compartimenteren van gebouwen om een veilige evacuatie van de bewoners en een veilige toegang voor de brandweer mogelijk te maken. Brandwerende isolatie in combinatie met passieve brandpreventieve producten is een belangrijke pijler als onderdeel van bouwkundige brandveiligheid.

Vragen? Neem contact met ons op

Brandwerende doorvoeringen

ISOPARTNER Nederland biedt het ruimste assortiment voor het realiseren van brandwerende doorvoeringen. Voorkom dat vuur van de ene ruimte naar de andere overslaat via kabels of buizen en maak gebruik van opschuimende coatings, brandwerende afdichtingskits, manchetten, strips of andere oplossingen.

Lees meer over deze PFP oplossingen

Brandwerende_doorvoeringen
Bescherming_draagconstructies

Bescherming van draagconstructies

Oplossingen voor het brandwerend beschermen van draagconstructies in staal, beton en hout zijn ook deel van ons uitgebreide gamma. Wij bieden coatings en platen aan voor de bekleding van constructies.

Lees meer over deze oplossingen

PFP, Brandwerende compartimentering

Bij het bouwen van grote residentiële projecten, sportcentra, culturele centra, winkelcentra en industriële sites worden tegenwoordig, terecht, erg strenge eisen opgelegd naar brandveiligheid toe. Eén van de fundamenten van passieve brandbeveiliging is compartimentering. Wanneer het noodlot toch toeslaat en er ontstaat brand, moet te allen tijde voorkomen worden dat de brandhaard zich verder verspreid of dat rook elders in het gebouw slachtoffers maakt. Om de verspreiding van vuur en rook in een gebouw te beperken, is het noodzakelijk om te compartimenteren: dat wil zeggen de ruimte verdelen in verschillende volumes om het vuur te beperken tot een bepaalde ruimte, zodat er tijd is voor de noodzakelijke evacuatie. 

Ontdek al onze producten

Brandwerende_compartimentering
Lucht-&Rookafvoerkanalen

Brandwerend beschermen van lucht- en rookafvoerkanalen

ISOPARTNER Nederland biedt ook oplossingen voor het brandwerend beschermen van lucht- en rookafvoerkanalen. In onze webshop vindt u alle informatie over onze isolatieplaten, brandkleppen en isolatieschalen.

Lees meer over deze oplossingen

Onze brandwerende isolatieproducten vinden toepassing in verschillende sectoren

Trillingsdemping_in_de_bouw_contactgeluid

Passieve brandpreventie in de bouw

Technische_installaties

Passieve brandpreventie in technische installaties

Onze partners in Passieve brandpreventie