Contacteer ons via mail
Bel ons op

Lage temperatuur isolatie

Lage temperatuur isolatie van ISOPARTNER Nederland

Sinds vele jaren biedt ISOPARTNER Nederland een breed aanbod aan isolatiematerialen voor lage temperatuur isolatie in industriële installaties en gebouwentechniek. We spreken over lage temperatuur isolatie als de mediumtemperatuur (bijvoorbeeld de temperatuur van een leiding) lager is dan de omgevingstemperatuur.

Het assortiment bestaat uit eigen producten en producten van bekende isolatiefabrikanten zoals Rockwool, Paroc, Isover, Armacell, Kaimann en anderen. Daarnaast is ISOPARTNER Nederland ook gespecialiseerd in het leveren van maatproducten.

ONTDEK ALLE PRODUCTEN VOOR LAGE TEMPERATUUR ISOLATIE

MEER OVER ONZE MAATWERKOPLOSSINGEN

Waarom gebruik maken van lage temperatuur isolatie?

Leidingen, containers en alle verschillende installatieonderdelen vereisen professionele isolatie. Een optimale isolatie zorgt ervoor dat de in de installatiecomponenten vervoerde substanties op de gewenste temperatuur worden getransporteerd en met zo weinig mogelijk verlies bij de verbruiker aankomen.

Steun op het vakmanschap van ISOPARTNER Nederland. Wij adviseren u graag. Een correcte installatie van de juiste producten zorgt er mee voor dat iedere kleine, niet-systeem applicatie of beschadiging van de dampremmende laag vermeden wordt. Dit kan onder meer aanzienlijke ijsvorming veroorzaken. Deze gebreken kunnen niet alleen het proces in gevaar brengen en invloed hebben op de kwaliteit van producten, maar kunnen ook zorgen voor energie- en verdampingsverliezen of ongewenste leidingcorrosie.

Neem contact met ons op

Kältetechnik Isopartner
Sanitärtechnik Isopartner

Toepassingen in HVAC, vriesruimtes, afvoerleidingen, industriële installaties met vloeibare zuurstof of stikstof

Lage temperatuur isolatie wordt toegepast in vele industrieën: van isolatie van HVAC installaties tot het isoleren van afvoerleidingen of vriesruimtes. Het vloeibaar maken, opslaan en transporten van cryogene stoffen zoals LNG (-160°C) of LPG vereisen nog krachtige isolatiesystemen. Bij het ontwerp, de productie of installatie van lage temperatuur isolatiesystemen wordt rekening gehouden met parameters zoals thermische spanningen, trillingen en veiligheidsvoorzieningen.

Neem contact met ons op

Meerlaagse lage temperatuur isolatie

Voor grote industriële installaties met vloeibare zuurstof (-183°C) en vloeibare stikstof (-196°C) biedt ISOPARTNER Nederland meerlaagse isolatiesystemen. Zo moeten de isolatie en bekleding van vloeibare zuurstofvaten of leidingen absoluut vetvrij zijn om elk risico op spontane ontbranding te voorkomen. Vaak zijn meerlaagse constructies samengesteld uit verschillende isolatiematerialen, beschermende lagen en ten minste één of meerdere dampremmende lagen om een goede werking te kunnen garanderen. Materialen zoals Polyisocyanuraat (PIR) en Polyurethaan (PUR) hardschuim of Foamglas, kunnen worden gebruikt in deze lagen en ter bescherming kan er een afwerklaag van bijvoorbeeld RVS, gealuminiseerd staal of UV geharde GRP worden aangebracht.

Ontdek onze producten

meerlaagse lage temperatuur

Maatwerk voor lage temperatuur isolatieoplossingen

Vaak stellen technische omgevingen speciale eisen aan isolatieproducten. Naast de juiste thermische isolatiewaarde spelen de bestendigheid tegen chemicaliën en de bestendigheid tegen lage temperaturen een grote rol. Naast standaardproducten levert en produceert ISOPARTNER Nederland ook maatdelen, zoals bijvoorbeeld onze prefab bochten of volledige systemen voor industriële toepassingen van lage temperatuur isolatie. U kunt steeds rekenen op de expertise van onze adviseurs.

LEES MEER OVER MAATWERKMOGELIJKHEDEN

maatwerk thermische

Ontdek onze partners voor lage temperatuur isolatie