Contacteer ons via mail
Bel ons op

Thermische isolatieoplossingen

Expert in thermische isolatie, maatwerk en advies

ISOPARTNER Nederland levert al jaren een uitgebreid gamma aan hoogwaardige isolatiematerialen voor geavanceerde verwarmingssystemen, warmte- en/of koudeopslag en branche specifieke installaties. Met deze ruime keuze voor verschillende toepassingen, is het assortiment perfect inzetbaar in vrijwel iedere situatie. 

ISOPARTNER Nederland levert producten van de belangrijkste internationale fabrikanten van isolatiematerialen voor de scheepvaart, aangevuld met eigen producten. Als enige totaalleverancier in Nederland zijn wij specifiek voor de scheepvaart in het bezit van het MED-certificaat, module D.

Thermisch isolatie speelt ook vaak een grote rol in de energiebesparing en de efficiëntie van technische installaties. Wij beschikken over een assortiment inzetbaar van -200°C (Cryogeen gebied) tot +1600°C (High Temperature).

Het assortiment bestaat uit eigen producten en producten van andere bekende isolatiefabrikanten zoals Rockwool, Paroc, Isover, Armacell, Kaimann en anderen. Daarnaast is ISOPARTNER Nederland ook gespecialiseerd in het leveren van maatproducten.

Ontdek alle producten voor thermische isolatie

Meer over onze maatwerkoplossingen

lage temperatuur isolatie

Lage temperatuur isolatieoplossingen tot -200 graden

Sinds vele jaren biedt ISOPARTNER Nederland een breed aanbod aan isolatiematerialen voor koude-isolatie in industriële installaties en gebouwentechniek. Onze medewerkers adviseren u ook graag over onze verschillende producten die geschikt zijn voor lage temperatuurisolatie.

Meer lezen

Hoge temperatuurisolatieoplossingen tot 1600°C

Het klassieke isolatiemateriaal voor thermische isolatie voor hogere  temperatuur is steenwol of Ultimate. Het smeltpunt van de isolatievezels van deze producten ligt boven de 1000 graden Celcius. Voor isolatie bij nog hoge temperaturen hebben wij verschillende isolatiematerialen van keramische vezels. ISOPARTNER Nederland kan niet alleen standaardproducten van temperatuurbestendige materialen leveren, maar ook op maat gemaakte producten. Voor meer speciale toepassingen of complexere toepassingen werken wij intensief samen met onze zusterbedrijf Insulcon.

Lees meer

Insulcon high temperature expert
maatwerk thermische

Maatwerk voor thermische isolatieoplossingen

Door een goede wisselwerking met haar opdrachtgevers is ISOPARTNER Nederland in staat maatwerk en specials te leveren voor de meest uiteenlopende toepassingen. Dit kan op vele manieren, maar vooral door producten aan te passen of te ontwikkelen voor een specifieke markt of te zorgen dat een product eenvoudig is aan te brengen. Hierdoor is ISOPARTNER Nederland niet alleen een leverancier, maar een totaalpartner van haar opdrachtgevers. We beschikken over een uitgebreid machinepark, een efficiënt werkende productielijn waar we isolatiematerialen kunnen veredelen of bewerken. Zagen, stansen, sealen, lamineren, schuren, CNC snijden of frezen, op basis van de specifieke eisen van de klant zijn we steeds in staat een perfecte oplossing op maat te bieden.

ISOPARTNER Nederland beschikt over een gamma eigen producten voor de scheepvaart. Als enige totaalleverancier in Nederland zijn wij specifiek voor de scheepvaart in het bezit van het MED-certificaat, module D.

Neem contact met ons op

Bijkomende oplossingen voor thermische isolatie: Tracing

Als de isolatie rond leidingen of tanks niet voldoende is om deze vriesvrij te houden of om de gewenste productietemperatuur te behalen/behouden, dan kan ervoor gekozen worden om gebruikt te maken van tracing. Dit houdt in dat we verwarming rond de leiding of tank plaatsen. Tracing in combinatie met isolatie is de meest efficiënte oplossing. Hierbij houden we onder meer rekening met de afmetingen van de leidingen, de omgevingstemperaturen, de gewenste temperaturen.

Meer lezen over tracing

raychem

Ontdek onze partners voor thermische isolatie

Ontdek ook onze andere isolatieoplossingen

kabelafdichtin

Passieve brandpreventie

Geluidsscherm_warmtepomp

Akoestische isolatie

Afdichting

Afdichting, filtratie en bescherming