Contacteer ons via mail
Bel ons op

Thermische en Brandwerende Isolatie

Onze thermische en brandwerende isolatieproducten en maatwerk

We beschikken over een uitgebreid aanbod aan thermische en brandwerende isolatiematerialen inclusief high temperature oplossingen, lage temperatuur isolatieoplossingen en tracing producten. Het assortiment bestaat uit eigen producten en producten van andere bekende isolatiefabrikanten. Daarnaast is ISOPARTNER Nederland ook gespecialiseerd in het leveren van maatproducten

Advies? Neem contact met ons op

Ontdek meer over deze isolatieoplossingen

Thermische_isolatie_Climcover

Alle thermische isolatieoplossingen

lage temperatuur

Lage temperatuur isolatieoplossingen

Insulcon high temperature expert

Hoge temperatuur isolatieoplossingen

brand scheepsvaart

Brandwerende isolatieoplossingen

tracing

Tracing

thermische _isolatie_banner

Thermische isolatie : warmte & koude isolatie voor luchtkanalen en leidingen

Thermisch isolatie speelt vaak een grote rol in de energiebesparing en de efficiëntie van technische installaties. Naast dat dit belangrijk is voor het behalen van de klimaatdoelstellingen, zorgt een goede thermische isolatie voor een grote besparing in de operationele kosten van de installatie. Energie besparen is dus ook kosten besparen. 

Ontdek meer over onze thermische isolatie oplossingen

Lage temperatuur isolatieoplossingen

Sinds vele jaren biedt ISOPARTNER Nederland een breed scala aan isolatiematerialen voor lage temperatuur isolatie in industriële installaties en gebouwentechniek. Leidingen, containers en alle verschillende installatieonderdelen vereisen professionele isolatie. Een optimale isolatie zorgt ervoor dat de in de installatiecomponenten vervoerde stoffen op de gewenste temperatuur worden getransporteerd en met zo weinig mogelijk verlies bij de verbruiker aankomen.

Onze experts geven u ook graag advies over onze verschillende producten die geschikt zijn voor lage temperatuur isolatie.

Ontdek onze producten voor lage temperatuur isolatie

NMC_technical_insulation
Insulcon high temperature expert

Hoge temperatuur isolatieoplossingen

Ook voor high temperature isolatie kunt u terecht bij ISOPARTNER Nederland. Wij beschikken namelijk over een assortiment inzetbaar van -200°C (Cryogeen gebied) tot +1600°C (High Temperature).

Ontdek onze producten voor high temperature isolatie

Brandwerende isolatie

ISOPARTNER Nederland levert een zeer breed pakket brandwerende isolatiematerialen. Brandwerende materialen hebben hun toepassing in bijvoorbeeld de scheepsbouw en in technische installaties. Op het gebied van brandwering werken we samen met de meest toonaangevende producenten, maar ISOPARTNER Nederland heeft ook een eigen assortiment aan gecertificeerde materialen. Door onze productiemogelijkheden zijn we in staat een breed scala aan producten voor veel toepassingen ook volledig volgens klantspecificatie te produceren

Ontdek al onze producten voor brandwerende oplossingen

Scheepsbouw
raychem

Tracing

Als de isolatie rond leidingen of tanks niet voldoende is om deze vorstvrij te houden of om de gewenste productietemperatuur te behalen/behouden, dan kan je ervoor kiezen om gebruikt te maken van tracing. Dit houdt in dat we verwarming rond de leiding of tank plaatsen. Tracing in combinatie met isolatie is de meest efficiënte oplossing. Hierbij houden we onder meer rekening met de afmetingen van de leidingen, de omgevingstemperaturen en de gewenste mediumtemperaturen.

Lees meer over tracing

Maatwerk voor thermische isolatieoplossingen

Vaak stellen technische omgevingen speciale eisen aan isolatieproducten. Naast de juiste thermische isolatiewaarde, spelen brandeigenschappen, de bestendigheid tegen chemicaliën en de bestendigheid tegen hoge of juist hele lage temperaturen een grote rol. Naast standaardproducten levert en produceert ISOPARTNER Nederland ook maatdelen, zoals bijvoorbeeld onze prefab bochten of profielisolatie. U kunt rekenen op de expertise van onze adviseurs, onze logistieke dienstverlening en onze voorraden. 

Ontdek meer over maatwerkmogelijkheden

maatwerk