Contacteer ons via mail
Bel ons op

Insulcon

Insulcon: Pioniers in oplossingen voor hoge temperaturen en cryogene omgevingen

Met tientallen jaren aan ervaring en een toewijding aan innovatie biedt Insulcon een uitgebreid assortiment aan producten en diensten die zijn ontworpen om toegepast te worden in de meest uitdagende omgevingen. Hun programma omvat hittebestendige materialen die bestand zijn tegen temperaturen tot 1600°C, evenals cryogene oplossingen. Ideaal voor toepassingen in vrijwel alle thermische procesindustrieën, waarbij energiekosten worden verlaagd en CO2-uitstoot wordt geminimaliseerd.

Met diverse productiefaciliteiten gespecialiseerd in de productie, omzetting en assemblage van hoogwaardige producten, zijn ze in staat om op maat gemaakte oplossingen te ontwerpen en fabriceren, geheel volgens uw specifieke eisen.

Insulfrax LTX Blanket Roll-Cutting

Insulfrax LTX isolatiedekens 1200°C

Insulfrax LTX-dekens worden vervaardigd uit Alkaline Earth Silicate (AES) wol en bieden effectieve oplossingen voor verschillende uitdagingen op het gebied van thermisch beheer. Deze dekens zijn volledig anorganisch en vrij van bindmiddelen, met een verbeterde, gladdere afwerking. Ze behouden hun sterkte, flexibiliteit en thermische eigenschappen in verschillende operationele omgevingen zonder rook of dampen te produceren. Bovendien zijn Insulfrax LTX-dekens aanzienlijk minder stoffig dan andere isolatiedekens, waardoor materiaalbehandeling en -snijden worden vereenvoudigd. Dit betekent snellere installatie op locatie en in sommige gevallen minder materiaalverspilling.

Typische toepassingen zijn afdichtingen en pakkingen, externe boiler- en luchtkanaalisolatie, schoorsteenisolatie, isolatie van industriële ovens, enz. 

Ontdek dit product

 

E-Glas Tape uit Temse, België

De textielproductiefaciliteit van Insulcon in Temse, België is gespecialiseerd in de productie van een breed assortiment technische textielstoffen en afdichtingsmaterialen. Eén van deze producten zijn geweven E-Glas vezeltapes, een product dat ontstaat door het weven van meerdere E-Glas garens. E-Glas tape vertoont uitstekende temperatuurbestendigheid (550°C) en uitstekende chemische stabiliteit, waardoor het bestand is tegen de meeste corrosieve stoffen. De E-Glas tapes van Insulcon kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften, of het nu gaat om een zelfklevende achterkant of verschillende gespecialiseerde coatings. Wereldwijd vinden de E-Glas producten van Insulcon toepassingen in het beschermen van leidingen, tanks, uitlaatpijpen, apparatuur en fittingen als betrouwbare contactbeschermingsoplossingen.

E-Glass woven Tape - Insulcon
Pyrogel XTE Heat Exchanger

Pyrogel® en Cryogel® producten - de hoogste isolatiewaarden ter wereld

Pyrogel® en Cryogel® zijn flexibele isolatiedekens die gebruikmaken van gepatenteerde nanotechnologie. Aerogels zijn gemaakt met versterkende vezels om superieure thermische prestaties te leveren bij lage en hoge temperaturen. Unieke eigenschappen zoals lage thermische geleidbaarheid, hoge temperatuurbestendigheid, passieve brandbescherming, hydrophoob, maar dampdoorlatend (CUI-bescherming), geluiddemping, robuustheid en eenvoudige toepasbaarheid hebben deze producten essentieel gemaakt voor degenen die streven naar het ultieme in thermische bescherming. Een ideaal isolatiemateriaal!

Pyrogel® is specifiek ontworpen als isolatie voor hoge temperaturen, uitblinkend bij temperaturen tot 650°C, en wordt ook toegepast in brandwerende scenario's. Aan de andere kant dient Cryogel® als een cryogeen isolatiemateriaal, waarbij apparatuur effectief wordt geïsoleerd in omgevingen zo koud als -200°C.

Pyrogel Elbows
Water repellent

Insulcon beschikt over geavanceerde machines om deze producten op maat te leveren voor uw specifieke toepassing en eisen. Insulcon heeft met succes veel projecten voorzien van op maat gemaakte aerogeltoepassingen bedoeld voor de isolatie van onder andere rechte leidingen, bochten, T-stukken, verloopstukken, flenzen, kleppen, vaten en andere apparatuur, met als voordeel een betere verpakkingsdichtheid en snel vastgeplakt op hun plaats.

Ontdek onze Insulcon producten