Contacteer ons via mail
Bel ons op

Isover

Isover Technische Isolatie

Isover maakt deel uit van de Franse groep Saint-Gobain. Deze groep ontwerpt, produceert en distribueert materialen voor de bouw, de industrie en de scheepvaart. Als het om duurzaamheid gaat, heeft Saint-Gobain zich tot doel gesteld om vóór 2050 energieneutraal te zijn, met al haar activiteiten. Met ons assortiment van Isover voor de HVAC, de industrie en de marine & offshore kan ISOPARTNER Nederland daar ook een bijdrage aan leveren. 

ISOVER glaswol bestaat voor een groot deel (tot wel 70%) uit gerecycled glas. Daardoor kunnen wij het aandeel zand sterk verminderen. Voor steenwol en ULTIMATE™ geldt dat ze bestaan uit minerale grondstoffen die aan het einde van de levensduur van de constructie weer herbruikbaar zijn.

ISOVER heeft een breed assortiment aan isolatiematerialen voor toepassingen binnen de technische isolatie: van lichtgewicht glaswol en stevige steenwol tot ISOVER ULTIMATE™. Deze nieuwste generatie lichtgewicht steenwol combineert uitstekende isolerende eigenschappen met superieure brandwerende eigenschappen én is licht in gewicht.

Het assortiment van ISOPARTNER Nederland omvat zowel klassieke glaswollamellendekens, gaasdekens en demperplaten als de lichtgewicht ULTIMATE™ producten. 

Thermische_isolatie_Climcover

Isover Climcover Lamellenmat

Lichtgewicht glaswol deken met rechtopstaande lamellen gelijmd op een dampremmende aluminiumfolie. Wordt gebruikt als thermische isolatie en akoestische isolatie van luchtkanalen, hemelwaterafvoeren en rioleringsleidingen De lamellenmat wordt ook gebruikt als thermische en akoestische isolatie in de scheepsbouw. 

Dankzij de dwarse lamellen zijn de matten gemakkelijk en flexibel te installeren, zelfs op kanalen met kleinere diameters. De producten zijn ook uitstekend geschikt voor gebruik op rechthoekige kanalen.

Voor condensatie-isolatie moeten de voegen worden afgedicht met goedgekeurde aluminium tape.

De CLIMCOVER Lamella Mat is bijzonder sterk in vochtbescherming op airconditioning- en ventilatiekanalen. Sinds januari 2016 heeft dit product het certificaat "Eurofins Indoor Air Comfort" in goud.

U Seaprotect 

U SeaProtect Het ULTIMATE™ assortiment voor brandveilige oplossingen in Marine en Offshore U SeaProtect voor Marine en Offshore toepassingen biedt een volledig assortiment aan brandwerende, thermische en akoestische isolatie dat voldoet aan de 2010 Fire Test Procedure Code voor stalen constructies. Met deze oplossingen bereikt u een aanzienlijke gewichtsbesparing, tot wel 45% lichter dan de traditionele steenwol oplossingen in dezelfde brandwerendheidsklassen.

Overzicht van alle Isover producten

U_Seaprotect_slab_66