Contacteer ons via mail
Bel ons op

Rockwool

Rockwool, de steenwolproducent bij uitstek

ROCKWOOL Nederland maakt deel uit van de ROCKWOOL Group. De Benelux organisatie heeft 1 fabriek en 1.200 medewerkers. Het productaanbod van Rockwool weerspiegelt de diversiteit van applicaties en helpt tegelijkertijd bij het verkleinen van de CO2-footprint.

Steenwol is een veelzijdig materiaal en vormt de basis van Rockwool. Rockwool is wereldmarktleider op het gebied van steenwoloplossingen – van bouwisolatie tot akoestische plafonds, van externe gevelbekledingsystemen tot oplossingen voor glastuinbouw, van speciaal geëngineerde vezels voor industrieel gebruik tot isolatie voor de procesindustrie, scheepvaart en offshore.

ISOPARTNER Nederland levert het complete assortiment van technische isolatieproducten. Dit betreft de producten voor technische installaties in gebouwen, passieve brandpreventie, thermische/brandwerende isolatie voor de industrie en de thermische/brandwerende isolatie voor Scheepsbouw & offshore.

De producten die wij onder andere leveren zijn: Prorox, SeaRox, SeaRox Light Weight, Teclit, Klimarock, Klimaboard, Flexorock en Conlit producten.

Conlit 150U

Brandwerende pijpschaal Rockwool Conlit 150U

Rockwool Conlit 150U is een onbrandbare kunstharsgebonden, drukvaste steenwol brandwerende mantel voor gebruik in buisdoorvoerafdichtingen voor brandbare toevoerleidingen, onbrandbare leidingen en brandbare gasleidingen. Het is gelamineerd met een kleurgecodeerde, met gaas versterkte aluminium sandwichfolie.

De Rockwool Conlit 150U is aan één zijde opengesneden en aan de binnenzijde ingesneden, zodat hij gemakkelijk kan worden uitgevouwen en op de buis kan worden gemonteerd.

Toepassingsgebied: R30 tot R120 leidingdoorvoeren voor brandbare en onbrandbare leidingen in massieve wanden en plafonds en lichte scheidingswanden. 

Rockwool TECLIT Hanger

Buishanger met kern van steenwol met hoge dichtheid voor koudebrugvrije ophanging van buizen in het TECLIT-koude-isolatiesysteem.

De ROCKWOOL buishanger TECLIT Hanger bestaat uit een robuuste kern van steenwol met een hoge dichtheid en een externe bevestigingsklem. De kern van steenwol zorgt voor een koudebrugvrije ophanging met een optimale verdeling van de belasting. Voor een diffusiedichte aansluiting op de buisisolatie is het gelamineerd met een zeer robuuste glasvezelversterkte aluminiumfolie en voorzien van een zelfklevende overlapstrip.

De ROCKWOOL TECLIT Hanger is speciaal ontwikkeld voor de bevestiging van koude leidingen met het TECLIT systeem en minimaliseert de warmte-inbreng ter plaatse van de buissteunen van geïsoleerde leidingen.

Teclit hanger
Prorox ps 960

Rockwool ProRox PS 960

ProRox PS 960 is een vormvaste steenwolpakking gemaakt van concentrisch gewikkelde steenwol. Het wordt geproduceerd met een innovatief waterafstotend bindmiddel, WR-Tech genaamd, om het risico van corrosie onder de isolatie te verminderen. Een maasversterkte aluminium laminering is op verzoek verkrijgbaar.

De zware buismantel is aan één kant opengesneden en aan de tegenoverliggende binnenwand gezaagd, waardoor hij gemakkelijk kan worden opengevouwen voor een eenvoudigere installatie. Het is bijzonder geschikt voor de thermische en akoestische isolatie van industriële pijpleidingen.